Zwevegem gaat in zee met Kortrijk voor bouw zwembad

Redactie KW

Maandagavond keurde de Zwevegemse gemeenteraad, meerderheid tegen minderheid, definitief het bestek goed voor een nieuw zwembadcomplex via DBFMO op de site Hoeve Clarysse in de Bekaertstraat in Zwevegem.

Hiervoor gaat Zwevegem in zee met de stad Kortrijk, om samen een zo ruim mogelijk zwemaanbod te kunnen aanbieden. “Door de samenwerking ontstaat een complementair aanbod waarbij Zwevegem vooral focust op schoolzwemmen en clubwerking, terwijl Kortrijk zich toelegt op het recreatieve gedeelte.”, aldus burgemeester Doutreluingne (Gembel).

In Zwevegem komt er een 25m-bad en in Kortrijk een 50 m-bad. De Stad Kortrijk fungeert als bouwheer.

De Zwevegemnaar betaalt dubbel zoveel als de Kortrijkzaan

De CD&V-fractie (oppositie) is niet tegen een nieuw zwembad, maar is van oordeel dat men te weinig de afweging heeft gemaakt tussen de renovatie van het oude 50 meterbad en de bouw van het nieuwe 25 meterbad.

Ze vinden ook de verhouding tussen Kortrijk en Zwevegem niet correct. Zo betaalt Zwevegem 30 jaar lang 1 miljoen euro per jaar (40 euro per inwoner) en Kortrijk 1,5 miljoen euro per jaar (slechts 20 euro per inwoner). De Zwevegemnaar betaalt dus dubbel zoveel als de Kortrijkzaan, voor een veel kleiner project. Men lanceerde via Facebook ook enkele cartoons om dit duidelijk te maken.

Zwevegem gaat in zee met Kortrijk voor bouw zwembad

Burgemeester Doutreluingne deed die vergelijking af als ‘simplistisch’ en noemde het een politiek spelletje. Door de goedkeuring kunnen de drie gegadigden, het gaat om een publiek private samenwerking, nu een offerte indienen. Beide zwembaden zouden tegen 2018 een feit moeten zijn.

(GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier