Zwerfvuilbusters aan de slag in Zonnebeke

We herkennen milieuschepen Johan Demonie, hoofd van de groendienst Jurgen Bruneel en zijn medewerkers Luc Warlop, Mario Wauters, Brecht Soenen en Jean-Pierre Leeuwers en de zwerfvuilbusters Anthony Bauden, Joshi Vermeulen, Noa Doize en Stijn Degraeve. (Foto ZB) © Foto ZB
Redactie KW

Tijdens het paasverlof hebben jobstudenten samen met leden van de gemeentelijke groendienst zwerfvuil geruimd. De buit was opnieuw groot.

Al verschillende jaren wordt in Zonnebeke tijdens het paasverlof zwerfvuil geruimd. Daarvoor doet men beroep op jobstudenten. Verdeeld over twee weken waren er telkens vier studenten aan de slag, samen met evenveel mensen van de gemeentelijke groendienst.

Voldoende vuilbakken

Milieuschepen Johan Demonie (Inspraak): “Zwerfvuil blijft een probleem waar we voortdurend aandacht moeten voor hebben. Het initiatief van de zwerfvuilbusters zullen we blijven herhalen. In onze parken en pleinen staan voldoende vuilnisbakken die regelmatig leeggemaakt worden. Toch een warme oproep naar de mensen toe om het rein te houden. Wij kunnen het alleen maar vragen, het zijn de mensen zelf die bewuster met het vuil moeten omspringen.” (NVZ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 2 mei

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier