Zwerfvuilacties in IVVO-gemeenten

Ook in Lo-Reninge wordt vandaag massaal zwerfvuil geruimd. © KVCL
Redactie KW

In de IVVO-gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Ieper, Koksijde, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Veurne en Vleteren wordt vandaag zwerfvuil geruimd.

20.000 Kilo: dat is het triestige gewicht van zwerfvuil dat werd opgehaald tijdens de grote zwerfvuilopruimdag die IVVO en haar aangesloten gemeenten vorig jaar in maart organiseerden. Zowat om de 10 meter werd toen een plastic flesje of blikje opgeraapt die eigenlijk thuishoort in de blauwe PMD-zak.

“Het zwerfvuil langs onze mooie wegen in de Westhoek blijft een doorn in het oog van vele mensen”, zegt IVVO-voozitter Paul Victoor. “Het is dweilen met de kraan open, maar IVVO wenst dit probleem onder de aandacht te brengen. We willen niet alleen het probleem aankaarten bij de burgers maar ook bij de Vlaamse overheid. Daarom heeft IVVO vorig jaar na de zwerfvuilopruimdag een motie ingediend bij de Vlaamse Regering waarbij we pleiten voor statiegeld op drankblikjes en -flesjes. Helaas werd dit idee door de Vlaamse overheid even in de koelkast gestopt.”

Meer dan 2.200 opruimers

145 Verenigingen in de IVVO-regio voelen zich vandaag geroepen om tijdens de grote zwerfvuilopruimdag de handen uit de mouwen te steken. Het nodige opruimmateriaal zoals afvalzakken, grijptangen en handschoenen wordt door de gemeenten voorzien.

“In totaal zijn meer dan 2.200 opruimers vandaag op pad voor een propere Westhoek en Westkust”, besluit Paul Victoor. “Vorig jaar noteerden we 110 verenigingen ofwel 1.500 deelnemers. IVVO en zijn aangesloten gemeenten zijn de opruimers dan ook heel dankbaar.”

(KVCL)

Ook in Lo-Reninge wordt vandaag massaal zwerfvuil geruimd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier