Zwemclub Iswim uit Ieper bestaat één jaar

Redactie KW

Exact een jaar geleden beslisten ontevreden ouders van de Royal Ypres Swimming Club (RYSC) om een nieuwe zwemclub op te richten: ISWIM.

Ze pikten het niet dat het bestuur van RYSC twee trainers van hun kinderen had ontslagen. Matthias De Geeter en Martine Lepla werden vervolgens trainers bij ISWIM en nu geven ze zwemles in het stedelijk zwembad, naast de trainers van RYSC. “We kunnen elkaar recht in de ogen kijken”, vertelt Martine.

“Een bestuurlijke beslissing om verschillende redenen”, was de reden die RYSC destijds opgaf voor het ontslag. “Onbegrijpelijk en zonder communicatie”, volgens de ouders. Die laatsten lieten het daar niet bij en richtten prompt een nieuwe, tweede zwemclub op in Ieper. “Matthias en ik kregen toen de vraag of we trainer wilden worden bij ISWIM”, doet Martine nog eens het verhaal. “Over de reden van ons ontslag wil ik liever niets meer zeggen om niemand te kwetsen. We hebben eerst getwijfeld om in de nieuwe club te stappen omdat het toch een avontuur is, maar uiteindelijk hebben we toegezegd. Dat we nu de eerste verjaardag van de club mogen vieren, bewijst dat het de juiste keuze was.”

(JL)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West