Zwembaden van Torhout en Lichtervelde werken samen

Dankzij de samenwerking kunnen de zwemabonnees van Torhout en Lichtervelde op meer momenten te water gaan. © Foto JS
Johan Sabbe

Torhout en Lichtervelde willen op het vlak van sportaccommodatie nauwer samenwerken. De toon wordt gezet door de zwembaden van beide gemeenten binnen één en hetzelfde abonnement toegankelijk te maken.

Concreet zullen de zwemabonnees van Torhout ook toegang krijgen tot het zwembad van buurgemeente Lichtervelde en evenzo zullen de Lichterveldenaren met hun abonnement voor de eigen gemeente in Torhout kunnen zwemmen. Het wordt dus één pot nat. De samenwerkingsbijeenkomst gaat in op 1 mei en is door de twee gemeentebesturen bekrachtigd.

Gelijke abonnementsprijzen

Logischerwijze worden de abonnementsprijzen gelijkgeschakeld. Vanaf 1 mei zal een gewoon individueel abonnement voor mensen van 14 tot en met 59 jaar in zowel Torhout als Lichtervelde 75 euro kosten. Het gezinsabonnement van 180 euro dat in Lichtervelde al bestaat, wordt straks eveneens in Torhout ingevoerd. Voor min-14-jarigen, 60-plussers en mensen met een beperking kost een abonnement 52,50 euro en voor kinderen onder de 3 jaar is het gratis.

Winst in beschikbare uren

De samenwerking zorgt ervoor dat de gebruikers op meer tijdstippen kunnen zwemmen. Voor Torhoutenaren is dat tien uur winst per week tijdens het schooljaar en vijf uur winst tijdens de schoolvakanties (onder andere op woensdagavond). Voor Lichtervelde is de samenwerking een minstens even grote meerwaarde, zeker gezien de komende sluitingsperiode van begin juli tot half september, want dan zijn er vernieuwingswerkzaamheden aan het zwembad gepland. Bovendien zullen de Lichterveldenaren voortaan op maandagavond in Torhout kunnen zwemmen, wat tot nu toe in de eigen gemeente niet kon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier