Zwembad Jan Guilini krijgt een rolstoellift

Het zwembad Jan Guilini in Brugge krijgt in het najaar een plateaulift. (GF)
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Door investering van 21.000 euro zullen vanaf het najaar ook mensen met een handicap het stedelijk zwembad kunnen betreden.

Na een jarenlange strijd van verschillende politici en de Raad voor Personen met een Beperking krijgt het zwembad Jan Guilini in de Keizer Karelstraat op de Brugse wijk Kristus Koning in het najaar een rolstoellift.

Het zwembad, dat na twee bouwjaren zijn deuren voor het eerst openzwaaide in 1930, is momenteel niet bereikbaar voor mensen met een zwaardere beperking. Samen met Westkans vzw zocht de stad naar de best mogelijke oplossing, rekening houdend dat zulke historisch panden zich moeilijk laten ombouwen.

Investering van 21.000 euro

Er komt aan de binnenkant van de buitengevel, rechts van de trap, een inklapbare plateaulift van 90 op 125 cm. Daardoor zal ook de gewone trap nog te gebruiken zijn. De kosten worden geraamd op 21.000 euro (incl. btw). “Dankzij de plateaulift zullen er extra bezoekers gebruik kunnen maken van het zwembad”, zeggen schepen van Stadsgebouwen Hilde Decleer en schepen voor Mensen met een Beperking Martine Matthys. Dit jaar viert het zwembad zijn 85-jarig bestaan.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier