Zwangere vrouw die bus niet op mocht, dient klacht in tegen De Lijn

Redactie KW

Een zwangere vrouw uit Uitkerke heeft klacht ingediend bij de ombudsdienst van vervoersmaatschappij De Lijn nadat ze donderdagochtend na een ziekenhuisbezoek niet op de bus mocht.

De vrouw stond aan het AZ Sint-Jan in Brugge te wachten op haar bus richting het Brugs station, toen ze bij het opstappen merkte geen kleingeld bij zich te hebben. De vrouw, zeven maanden zwanger, kon niet anders dan te betalen met twintig euro. De buschauffeur had echter geen wisselgeld bij en vroeg de vrouw of ze met een kleiner biljet kon betalen. Toen ook dat niet lukte, stelde de chauffeur voor om met de gsm te betalen. Omdat de vrouw net uit het ziekenhuis kwam, kon ze met haar gsm niet meteen een biljetje kopen.

Volgens De Lijn kreeg de chauffeur niet de kans om de vrouw een alternatief voor te stellen

Volgens de zwangere vrouw vertelde de chauffeur – ook een vrouw – haar dat ze niet mee mocht, waarna de 26-jarige verbouwereerd van de bus moest stappen en in de vrieskou bleef staan. Daarop diende ze een klacht in. Bij De Lijn en de chauffeur valt een ander verhaal te horen: volgens hen kreeg de chauffeur niet de kans om de vrouw een alternatief voor te stellen. In dergelijke gevallen kan de chauffeur namelijk een overschrijvingsformulier meegeven om te betalen. “Maar voor ik dat kon aanbieden, stapte ze van de bus en riep ze dat het een schande was”, zegt de chauffeur.

De vrouw blijft echter bij haar standpunt en verwacht excuses. Een bus zal ze naar eigen zeggen niet snel meer nemen.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier