Zwaantjes Roller Club grote slokop op sportprijzen Oostende

Redactie KW

Vrijdagavond werden in de Mister V Arena in Oostende de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt voor jongeren, seniores en clubs. Zwaantjes Roller Club ontpopte zich tot de grote slokop van de avond.

Na het geslaagd optreden van Turnvereniging De Zeester en de hulde van zeven verdienstelijke clubleden werd de show gestolen door het Demoteam van Willen Is kunnen dat het talrijke publiek op een wervelend spektakel met ritme, dans, sprongen, salto’s en piramides verwende.

Bij de jeugd gingen de sportprijzen naar Ropeskipping Oostende (tweede ploeg Wereldspelen Hong Kong), Kaat Dumarey (BK Acrogym) en windsurfer Thomas Broucke (Europees kampioen U15 slalom).

Ook de deelnemers aan de Special Games in Antwerpen werden niet vergeten. David Bultiauw, Michael De Ruyck, Sarah Dekeyser, Benjamin Leniere en Thomas Jacobs behaalden meerdere medailles en werden terecht gehuldigd.

Lifetime Achievement Award

Na de demonstratie Ropeskipping van RSO werd de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan Roland Deroo, trainer en bestuurslid van Zwaantjes Roller Club. Roland behaalde zelf meerdere Belgische titels en is al meer dan 50 jaar actief bij Zwaantjes, waar hij bijna dagelijks op de bres staat om de jeugdwerking in goede banen te leiden.

De nieuwe trofee, Sportambassadeur van Oostende, ging naar BC Oostende, kampioen, beker- en supercupwinnaar. De andere genomineerden waren KV Oostende en Hermes Volley.

Zwaantjes Roller Club grote slokop op sportprijzen Oostende

Windsurfer Thomas Broucke en kitesurfer Christophe Tack. (Foto FRO)

Zwaantjes

De apotheose van de avond was de uitreiking van de sportprijzen voor de volwassenen. Niels Provoost en Tim Sibiet van Zwaantjes Roller Club mochten de Award van de beste ploegprestatie in ontvangst nemen. De jury kon niet naast de tien WK-medailles van skeeler-vedette Sandrine Tas (ZRC) kijken voor de award van beste sportvrouw en uiteraard werd wereldkampioen kitesurfen, Christophe Tack, gelauwerd als Sportman van 2014.

Dankzij sponsor Deweert Sport werden ook nog drie clubs gelukkig gemaakt met interessante waardebon: OTV Noordzee (500 euro), Ostend Motor Sport (300 euro) en Recrea Volley (200 euro).

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier