Zusters verhuizen niet mee met rusthuis Maria Ter Ruste

23/08/16 om 07:07 - Bijgewerkt om 07:07

Zuster Emiliënne en Zuster Dominique verlaten hun vaste stek in rusthuis Maria Ter Ruste in Zwevezele. Het woonzorgcentrum krijgt binnenkort een nieuw onderkomen in Wingene.

Zusters verhuizen niet mee met rusthuis Maria Ter Ruste

Zuster Emiliënne (89) en Zuster Dominique (90) kozen ervoor niet mee te verhuizen naar de nieuwe gebouwen in Wingene. Ze trekken naar de grotere kloostergemeenschap in Roeselare. © NS

De zusters van de Heilige Vincentius van Roeselare hebben vanaf de aanvang van het woonzorgcentrum Maria ter Ruste een zustergemeenschap gehad in Zwevezele dat aansluit bij het woonzorgcentrum. Er leefden en werkten jarenlang enkele zusters in het rusthuis en daarbij hoorden ook Zuster Emiliënne en Zuster Dominique. Na hun onderwijsloopbaan kwamen ze de gemeenschap versterken en stonden ze dicht bij de medezusters en ook de inwoners. Hun taken waren gevarieerd en in het woonzorgcentrum Maria ter Ruste vonden ze ook hun echte thuis.

Binnenkort zal het woonzorgcentrum verhuizen naar Wingene. De zusters kozen ervoor om niet mee te verhuizen. Ze verlaten dan ook met enige spijt in hun hart hun woning in Zwevezele. Gezien hun grote leeftijd werd hen ook voorgesteld en gevraagd of ze zich terug bij de grote gemeenschap van Roeselare wilden aansluiten. De beiden kloosterzusters willen het proberen en aanvaarden hun verhuizing op hun oude dag.

Afscheidsfeest

Naar aanleiding van het nakende vertrek ging er een afscheidsfeestje door in het woonzorgcentrum. Men ging van start met een bezinning en daarna kwamen er mooie woorden voor de zusters. Vele woorden van dank en vooral een extra aandachtspunt voor het vele werk en de zorgzaamheid dat Zuster Emiliënne en Zuster Dominique ieder dag vol enthousiasme verrichten. Er werd als slot een glaasje gedronken op het afscheid en de twee zusters werden in de bloemetjes gezet.

(NS)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!