Zuster Laurentia al 70 jaar in kloostergemeenschap Bermhertigheid Jesu in Ieper

Op de foto zien we zuster Laurentia in gezelschap van haar familie na de dankmis in Huize Wieltjesgracht. (Foto GR) © (Foto GR)
Redactie KW

Zuster Laurentia (88) verblijft al zeventig jaar in de kloostergemeenschap van de zusters van de Bermhertigheid Jesu in Ieper. Dit werd gevierd in de kapel van het woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht.

Zuster Laurentia, in de wereld Laura Bryon, werd geboren op 6 september 1925 in Hollebeke. Haar vader was timmerman in Hollebeke. Ze groeide op in een gezin van zeven kinderen. In 1944 volgde ze haar roeping en trad ze binnen in de kloostergemeenschap van de Zusters van Bermhertigheid Jesu. Intussen volgde ze opleiding verpleegster-vroedvrouw in Brugge. Zuster Laurentia kon haar taak als verpleegster en vroedvrouw steeds in het Ieperse O.L.V.-hospitaal uitoefenen. Zolang ze kon, bleef Zuster Laurentia haar opdracht uitvoeren, en daarvoor is ze de kloostergemeenschap erg dankbaar.

Dankmis

In de kapel van woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht in de Lange Torhoutstraat werd een dankmis opgedragen door E.H. Victor Galle, rector van de kloostergemeenschap, en E.H. Edgard Debergh. Deze dankmis werd bijgewoond door de algemene overste Mieke, overste zuster Maria en alle medezusters die nog in Ieper verblijven. Ook de familie van Zuster Laurentia was aanwezig op de viering. (GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier