Zultse horeca niet tuk op Huis Meheus

De gemeente neemt het Huis Meheus nu zelf in handen. (Foto MVW)
Redactie KW

Op het gelijkvloers van Huis Meheus in de Kerkstraat is geen concessiehouder gevonden om daar een cafetaria en een ontmoetingsplaats te ontwerpen. Het gemeentebestuur ving bot en neemt alles nu zelf in handen.

“Enkele mensen uit de horeca zijn langsgeweest om het gelijkvloers van het huis te bekijken maar stelden zich uiteindelijk geen kandidaat voor de concessie”, aldus cultuurschepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte). “De reden is niet zo eenvoudig. De strenge eisen om de erfgoedwaarde te bewaren, speelden een rol. De belangstellenden voelden zich meer aangetrokken tot een modern interieur, maar er waren hen bepaalde voorwaarden opgelegd. Dat de huurprijs voor de horeca eventueel te hoog zou zijn, is volgens mij niet het geval. In de concessieopdracht werd overigens geen minimumhuurprijs vastgesteld. Dat alles zorgt er voor dat het gemeentebestuur er zelf de schouders onder zet”.

Het fors opwaarderen is de bedoeling. Tot dusver was het Huis, en ook de cafetaria, beperkt in mogelijkheden. Ook van de cafetaria wil men een aangename en gebruiksvriendelijke ontmoetingsplaats maken. De beschikbare ruimte moet groter worden, met onder andere een foyer en een nieuwe toog.

Tuin

De foyer zal anderzijds de verbinding maken tussen het Huis Meheus en het eigenlijke ontmoetingscentrum. Het gelijkvloers krijgt dus een polyvalente invulling, dienstig voor ontvangsten, recepties, feestelijkheden, tentoonstellingen, lezingen en concerten. En daarin speelt ook een hernieuwde cafetaria een belangrijke rol.

“Het gebouw zal in de richting van de tuin uitgebreid worden“, vervolgt schepen Vandemeulebroecke. “De oppervlakte zal groter worden. Dat alles moet ook het sanitair vlotter toegankelijk maken. Er komt ook een lift, want ook de andere etages krijgen een nieuwe bestemming. Het kostenplaatje van het totale project bedraagt 1 miljoen euro”, besluit Vandemeulebroecke.

Omdat het schepencollege niet akkoord was om – op vraag van CD&V – in dit dossier een specialist aan te stellen, werd door deze fractie op de jongste gemeenteraad in blok tegengestemd. De meerderheidscoalitie (Open Zulte-GVZ-N-VA) heeft het dossier unaniem goedgekeurd. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier