Zoute Grand Prix verwacht dit weekend 150.000 toeschouwers (en Nigel Mansell)

Redactie KW

Het weekend van 10 tot en met 12 oktober 2014 zal Het Zoute weer het centrum worden van ‘s werelds meest prestigieuze automerken, oud en nieuw: een absolute must voor liefhebbers van klassieke en prestigieuze nieuwe bolides.


Wat ooit begon als een klein evenement met 5.000 toeschouwers en een beperkt deelnemersveld groeide uit tot een megasucces. Voor de vijfde editie dit weekend worden 150.000 toeschouwers verwacht op en rond het Albertplein in Het Zoute. De jubileumeditie van de Zoute Grand Prix splitst de activiteiten op onder enkele grote pijlers. De veilingsliefhebbers kunnen vrijdagavond terecht bij de Zoute Sale by Bonhams. Classic Cars nemen deel aan de Zoute Rally terwijl recentere sportwagens , jonger dan 20 lentes, hun machtig vermogen tonen tijddens de Zoute GT Tour. Het Concours d’Elégance wordt voor het eerst gespreid over zaterdag en zondag. Zaterdag houdt men halt aan Approach Golf of de Minigolf aan de Prins-Filiplaan in Knokke-Heist. Op zondag worden ze overgebracht naar de vertrouwde omgeving van de Royal Zoute Golf Club.

Niet te missen zijn uiteraard de Zoute Top Marques. De hippe Kustlaan, de Zeedijk en het mondaine Albertplein vormen gedurende drie dagen de perfecte achtergrond voor 14 spectaculaire autopodia en voor het grootste openlucht autosalon met de nieuwste topmodellen van ‘s werelds meest prestigieuze automerken.

Iconen

Knokke-Heist is dit weekend ook gastheer voor enkele absolute iconen uit de autosport. Autoliefhebbers likkebaarden al bij namen zoals de legendarische Derek Bell die in Knokke-Heist een Bentley Old Number One komt showen. Zijn gewezen collega F1-piloot Jochen Mass zet een Mercedes Benz SSk in de picture en toont tijdens het concours d’elégance een mytische 540 K Streamliner uit 1938.

Nigel Mansell rijdt tijdens de Zoute Sale een Ferrari F 40 voor.

(DM)