Zoute Grand Prix in Knokke pakt uit met een vipdorp met twéé verdiepingen

Redactie KW

Tot en met zondag is het Zoute in Knokke the place to be voor liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en premium automerken. De zevende editie van de Zoute Grand Prix pakt bovendien uit met een nieuwe formule.

Het auto-evenement trok vorig jaar meer dan 200.000 bezoekers. Om al die liefhebbers van auto’s in de beste omstandigheden van het spektakel te laten genieten, zijn enkele locaties gewijzigd. Zo verhuist het hoofdpodium met de viptent naar de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein. Het geeft de toeschouwers de gelegenheid om de auto’s nog beter te kunnen bekijken, want de wagens rijden via een 800 meter lange paddock naar het podium. In de viptent, die wordt uitgebreid en voortaan twee verdiepingen telt, vindt op vrijdag de Zoute Sale by Bonhams plaats. Naast de viptent staan de paviljoenen van de 14 Zoute Top Marques. Daarin stellen ze hun nieuwste modellen voor, waaronder verschillende Belgische premières.

De Zoute Grand Prix wordt op zondag afgesloten met de Zoute GT Tour. Om de veiligheid van rijders en publiek te garanderen, worden alle deelnemende sportwagens uitgerust met een track & trace-systeem. De drie snelheidsproeven vinden bovendien plaats op een gesloten circuit.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier