Zorgzaam Gullegem wint de eerste ‘Zorg in Actie’-prijs

De prijs beloont het meest inspirerende en creatieve project in de thuis- en ouderenzorg in Vlaanderen. © GF
Redactie KW

De campagne ‘Zorgzaam Gullegem’ won de eerste ‘Zorg in Actie’ van de VVSG.

De prijs beloont het meest inspirerende en creatieve project in de thuis- en ouderenzorg in Vlaanderen. Het project van Wevelgem kwam als winnaar uit de bus uit een groep van 60 inzendingen. Bijna 5.000 Vlamingen brachten hun stem uit: online en op de algemene vergadering van de VVSG waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Het project stimuleert een mentaliteitswijziging in de lokale gemeenschap van Gullegem. De gemeente en OCMW verspreidden ‘Helpende Handkaarten’, waarbij inwoners een naaste of de mantelzorger konden bedanken voor een helpende hand door dit kaartje in te vullen en te bezorgen. Ook op broodzakken en kassatickets werd een boodschap van zorgzaamheid gedrukt.

In de hele gemeente werden door leerlingen van de lagere school en inwoners bijna 9.000 kleurrijke handafdrukken op de voetpaden aangebracht, evenveel als er inwoners zijn. Deze acties werden aangevuld met buurtambassadeurs als schakel tussen de bewoners en met affiches ‘Ik zeg ja voor een zorgzaam Gullegem’, massaal opgehangen aan de ramen van de Gullegemnaren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier