Zorgzaam Gullegem wil kleinschalige sociale initiatieven in de kijker zetten

Redactie KW

In aanwezigheid van OCMW- en collegeleden, medewerkers van Het Gull Heem en enkele leden van verschillende verenigingen werd het project “Zorgzaam Gullegem” voorgesteld.

Dit project kadert binnen 950 jaar Gullegem en wil kleine, en nog onbekende sociale initiatieven in de gemeente in kaart brengen en ook in de kijker plaatsen.

“Het idee ontstond bij José Lecoutere, de directeur van het Gulle Heem”, verklaart Franck Acke, “Er wordt in onze gemeente en maatschappij heel wat gedaan met een sociale toets, zonder dat het echt bekend is. Met dit project willen we tonen wat er spontaan gebeurt in onze gemeente.”

Het project focust op één-op-één helpende relaties en verenigingen die spontaan kleine zaken doen om anderen te helpen.

“Het gaat om kleine initiatieven, zoals een buurman die zijn minder mobiele buurvrouw helpt om haar post uit te halen“, verduidelijkt José Lecoutere, “of een buurvrouw die voorstelt om medicatie te halen bij de apotheek voor zieke mensen uit de straat. Bij verenigingen denken we bijvoorbeeld aan een jeugdvereniging die zijn werking aanpast om een 12-jarig meisje in een rolstoel te laten deelnemen aan hun activiteiten. Of een leesclub die enkel boeken selecteert die op cd beschikbaar zijn omdat een blinde persoon ook lid kan blijven.”

Om deze zaken in de kijker te zetten en ook in kaart te brengen worden verschillende inititieven opgezet. Zo zijn er helpende-hand-kaartjes die zullen worden verspreid onder de bevolking, uitleg en engagementsverklaringen voor verenigingen, een publicatie in het najaar, een dankweek en dankmoment.

“Er staat veel op til en we hopen vanharte dat iedereen uit Gullegem hier wil aan bijdragen”, Aldus José.

(TGM/Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier