Zorgvakantiecentrum Polderwind in Zuienkerke opent de deuren

Redactie KW

De site van 35 hectare met waterplas krijgt daarmee een nieuwe toekomst.

In Zuienkerke opent Vlaams Minister President Geert Bourgeois vrijdagavond het nieuwe zorgvakantiecentrum Polderwind. De site van 35 hectare met waterplas krijgt daarmee een nieuwe toekomst. Het gaat om een investering van 6 miljoen euro waarbij sinds 1 april het nieuwe hotel operationeel is en toegangelijk is voor mensen met een beperking en hun mantelzorgers.

Er zijn zowel comfort kamers als high care kamers met lift waarbij de personen met een beperking uit bed kunnen getild worden. Er werd ook gekozen voor hoog-laagbedden zodat het instappen van het bed vlot kan gebeuren. Ook de badkamer is aangepast met een speciale stoel om te douchen of naar het toilet te gaan. Het gloednieuwe viersterrenhotel is volledig rolstoeltoegangelijk en bij de bouw werd ook rekening gehouden met de draaicirkels.

Zorgvakantiecentrum Polderwind in Zuienkerke opent de deuren

Goed opgeleide Rode Kruis-vrijwilligers zorgen dag en nacht voor de verblijvende gasten. Op de site vind je een kapsalon, een wellnessgedeelte, een fitnessruimte, een lounge met bar en terras met zicht op de waterplas, restaurant met terras, een strand met aangepaste rolstoelen en aangepaste fietsen gezien de ligging bij het wandel- en fietsnetwerk van het Brugse Ommeland. Ook rond de waterplas kan je met twee rolstoelen naast elkaar een wandeling maken op het pad. Een wandeling waarvoor je snel drie kwartier moet uittrekken, want de waterplas is 15 hectare groot. Er zijn ook aangepaste waterfietsen voor handen. Het is dus niet de bedoeling dat de gasten er stil zitten, maar de ganse dag kunnen bewegen.

Het hotel werd in een cirkel gebouwd zodat de gasten in de middentuin geen last hebben van de zeewind.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier