Zorgeloze vakantie wordt nachtmerrie voor Bianca Colyn en haar kinderen

Nog elke nacht slapen hotelgasten buiten uit schrik voor naschokken. © GF
Redactie KW

Nadat een aardbeving de populaire Turkse badstad Bodrum trof, blijft van het vakantiegevoel van Bianca Colyn en haar kinderen in hotel Bodrum Imperial niets meer over. “Al vier nachten slapen we buiten en dat doen we de volgende dagen ook. Tot we donderdag naar huis kunnen komen”, zegt de Brugse.

Naast het Griekse eiland Kos zorgde de aardbeving van donderdagnacht ook in Bodrum voor heel wat schade. Dat moesten ook Bianca Colyn en haar dochters Jamie-Lee en Rune-Kate uit Brugge ondervinden. “Ik werd donderdag rond 1.30 uur uit een diepe slaap wakker geschud. Alles in de kamer was aan het daveren. Ik ben uit bed gesprongen om te kijken wat er aan de hand was. Jamie-Lee dacht dat het geschud door mij kwam en zei dat ik moest stil zijn. Met mijn kinderen ben ik dan naar buiten gelopen. Iedereen uit het hotel, dat uit verschillende blokken van drie verdiepingen bestaat, werd op een centrale plaats verzameld, ver weg van de gebouwen”, doet Bianca haar verhaal.

Buiten slapen

“We hebben die eerste nacht op de matrassen van de ligstoelen geslapen. Het personeel van het hotel was wel heel behulpzaam en kwam met kussens, dekens en drank. Veel slapen hebben we niet gedaan. De schrik zat er heel erg in. We waren heel blij toen ‘s morgens de zon op kwam”, aldus Bianca die zich voor haar kinderen sterk houdt. Maar daar bleef het niet bij, want de volgende avond, kwam er een hevige naschok. “We zaten aan tafel toen die rond 20 uur plots hevig begon te bewegen. Iedereen liep meteen weer naar buiten en ook zaterdagavond was het van dat, opnieuw toen we ‘s avonds aan het eten waren”, zucht Bianca.

Bianca Colyn met haar dochter Jamie-Lee en Rune-Kate.
Bianca Colyn met haar dochter Jamie-Lee en Rune-Kate.© GF

“Naar deze vakantie hebben mijn kinderen en ik heel erg uitgekeken. De reis was al van 29 november vorig jaar geboekt. We zijn hier sinds zondag 16 juli en keren donderdag naar huis terug. We wilden zo rap mogelijk naar huis, maar vroeger terugvliegen is niet mogelijk, alle vliegtuigen van TUI zijn volzet. Nog nooit hebben we zo erg naar het thuisfront verlangd”, aldus Bianca. “Om onze gedachten wat te verzetten, heb ik voor vandaag een uitstap geboekt, zodat we eens weg zijn van het hotel, waar alles ons aan die aardschokken herinnert. In onze kamer, waar we alleen nog komen om te douchen en andere kleren aan te trekken, zijn er barsten in de muren. Van de gebouwen zijn brokstukken naar beneden gekomen. In de media wordt alleen over Kos gesproken, maar hier heeft de aardbeving ook lelijk huis gehouden. Tot we naar huis kunnen, blijven we zeker buiten slapen.”

Geen steun

“Dat onze vakantie zo zou verlopen, hebben we in de verste verte niet gedacht. De komende jaren ga ik zeker niet meer met het vliegtuig op reis. In ons hotel zaten veel Turkse families die hier met de auto waren. Ze zijn allemaal vertrokken. Wij zitten hier vast. Komt daar nog bij dat we de enige Nederlandstaligen zijn en we de hostess maar heel weinig zien. We hebben hier totaal geen steun, kunnen niet eens met lotgenoten praten. Dat het maar vlug donderdag is”, besluit Bianca.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier