Zorgbedrijf wil eenzaamheid aanpakken door mee aan te schuiven aan tafel

Roger Vansteenkiste kan het best smaken dat Annick Desplanques van het Zorgbedrijf blijft eten. © (Foto Stefaan Beel)
Redactie KW

Het Roeselaarse Zorgbedrijf wil de eenzaamheid bij de senioren aanpakken. Vanaf nu leveren de maaltijdbezorgers niet alleen de warme maaltijden bij de senioren. Ze schuiven ook mee aan tafel.

“Het Zorgbedrijf heeft 420 klanten die een warme maaltijd aan huis krijgen bezorgd”, begint Geert Depondt, voorzitter van het Roeselaarse Zorgbedrijf. “Uit een eigen onderzoek dat we in het voorjaar hebben gedaan, blijkt dat 64 procent van de geïnterviewden regelmatig alleen eet. En maar liefst 73 procent daarvan eet altijd alleen. Bovendien geeft bijna de helft van alle ondervraagden aan zich soms eenzaam te voelen. Dat zijn toch significante cijfers!”

“Daarom starten we vanaf november een nieuw project. Klanten die een warme maaltijd bestellen, kunnen nu ook aangeven of ze graag eens willen lunchen met hun maaltijdbezorger. Er zijn veertien maaltijdbezorgers die acht rondes per dag afwerken en het is de bedoeling dat de maaltijdpauzes van de bezorgers één keer per week gecombineerd worden met een bezoekje aan één van hun klanten.”

Hechte band

“Met het samen eten met de klanten hebben we hopelijk de perfecte oplossing gevonden. De klant kan eens per week zijn verhaal doen en de maaltijdbezorger krijgt de tijd om naar dat verhaal te luisteren zonder dat hij voortdurend zijn uurwerk in de gaten moet houden. Toen we dit idee voorstelden aan onze medewerkers reageerden ze zeer enthousiast. En dat is helemaal niet vreemd want iedereen heeft een zeer hechte band met de klanten.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier