Zorgbedrijf Roeselare werkt samen met Zorgbedrijf voor Kidz Rumbeke

Het Zorgbedrijf Roeselare en ARhus werken samen in Kidz Rumbeke. © (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

In november opent kinderopvang Kidz Rumbeke de deuren op een nieuwe locatie in Rumbeke. Meteen ook de start van een pilootproject waarbij het Zorgbedrijf een verregaande samenwerking aangaat met ARhus.

Kidz Rumbeke, de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar van Zorgbedrijf Roeselare, verhuist in november naar een nieuwe locatie in Rumbeke. “Meteen is dit ook de start van een pilootproject voor een vernieuwd concept van kinderopvang waarbij een samenwerking tussen het Zorgbedrijf en kenniscentrum ARhus werd opgestart”, vertelt Henk Kindt, voorzitter van ARhus. “Voor ARhus maakt deze samenwerking deel uit van de visieontwikkeling omtrent gedecentraliseerde werking. Bij succes kan het eventueel ook in andere situaties worden gebruikt.”

Concreet werkt ARhus mee aan de technologische inrichting en werking van de kinderopvang. “Ter ondersteuning van de huiswerkbegeleiding zorgen we voor een pakket educatieve speel- en leermaterialen, we stellen een boekenpakket samen, zorgen voor tijdelijke themapakketten en organiseren ook workshops voor Kidz-medewerkers”, aldus algemeen directeur Yves Rosseel.

Het is een van de vele samenwerkingen op locatie met partners voor ARhus.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier