Zonta zegt ‘Neen’ tegen geweld aan vrouwen en kinderen

Redactie KW

Zonta, een internationale serviceclub met ondernemende vrouwen, heeft op 25 november actie gevoerd om het statuut van de vrouw overal ter wereld te verbeteren. Om die vreedzame, internationale campagne tegen geweld kleur te geven werd er aan steden en gemeenten gevraagd om een van hun openbare gebouwen oranje te kleuren, Zontakleur.

Dit gebeurde alvast met het stadhuis van Brugge, het beeld van Jacob Van Maerlandt in Damme en het vroegere gemeentehuis op het Gemeenteplein in Oostkamp.

De actie werd ondersteund door het cycling team van Zonta in oranje outfit, dat ieder jaar mee fietst met ‘Kom op tegen Kanker’. Zij deden beurtelings Damme, Oostkamp en Brugge aan en werden er begroet door enthousiaste Zontians.

Het speciale meldpunt 1712 is er voor elke vraag over elke vorm van geweld of misbruik. Niet alleen lichamelijk geweld. Ook psychisch, economisch of seksueel geweld. Het gesprek is gratis en discreet. Men hoeft zich niet te identificeren en het gebelde nummer is niet terug te vinden op de telefoonfactuur. (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier