Zonnige start laatste dag Vierdaagse van de IJzer in Ieper

Redactie KW

De Vierdaagse van de IJzer gaat de vierde en laatste dag in. Op de zonovergoten Grote Markt van Ieper daagde een massa volk af. “We zijn goed op weg naar een recordeditie”, zegt adjunct-directeur Johan Van Acker.

Het was de Ieperse schepen Jef Verschoore die om 8.30 uur het startschot mocht geven. De wandelaars die de volle vier dagen meestappen konden meteen vertrekken. Mensen die enkel vandaag deelnamen moesten in lange rijen aanschuiven aan de inschrijvingstafel. “Nochtans kunnen we 450 mensen per uur inschrijven”, zegt adjunct-directeur Johan Van Acker. “De opkomst is dus heel goed. We zijn blij dat we een droge dag zullen hebben. Met 6.700 deelnemers op de eerste dag, 7.050 op donderdag, een dagrecord, en ongeveer 6.500 vrijdag zijn we goed op weg naar een recordeditie.”

De deelnemers wandelen ten zuiden van Ieper. Er zijn plechtigheden om 12 uur aan het ‘Monument der gesneuvelden’ in Wijtschate, om 15.30 uur is er een speciale Last Post onder de Menenpoort en om 15.45 uur begint het slotdefilé op de Grote Markt van Ieper.

(TOGH – Foto’s TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier