Zonnige intrede van de Sint in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd de Sint op de Grote Markt verwelkomd door enkele honderden stralende kinderen, nerveuze ouders en toevallige passanten. De zon was nog maar eens van de partij maar met de snijdende wind leken een dikke sjaal en muts geen overbodige luxe.

Zoals elk jaar verwelkomde burgemeester Kris Declercq de goedheilige man in het stadhuis, om daarna van op het balkon de toegestroomde gezinnen te groeten. Enkele kleurrijke pieten gooiden lekkers naar de uitgelaten grabbelende menigte. Veel ouders namen hun kind op de schouders om niets van het schouwspel te moeten missen. Na wat handjes schudden en spontane fotoshoots ging het van op de Grote Markt in een open limo door de centrumstraten, via het stationsplein naar het De Coninckplein. Daar werd het Spaanse gezelschap opgewacht door een ellenlange rij ongeduldige kinderen. Vooral de stoere zwartepiet die de witte schimmel mocht berijden, had veel bekijks.

Een swingende pietenfanfare, die de bonte stoet vooropging, zorgde voor een dikke tien qua sfeer en gezelligheid. “Hier kijkt onze Jente al wekenlang naar uit”, klonk het bij Jan Vermeersch, die moeite had om zijn zesjarig zoontje in toom te houden. Het was jaren geleden dat de Sint-Amandskerk nog eens zo’n massa over de vloer kreeg. De Sint had handen en voeten te kort om alle tekeningen en wensen van die ‘brave’ deugnieten met een gemeende dankjewel te ontvangen. De stoute exemplaren waren volgens de hoofdpiet allemaal thuis gebleven. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier