Zonnige 20ste editie van Slyps koerse

Op de foto zien we uit Torhout Kurt Vanhoutte met zijn vrouw die al twintig jaar mee komt rennen en Gino De Roose uit Damme met zijn paard. Hij komt al vijftien jaar. © Jan Stragier
Redactie KW

De 20ste editie van Slyps koerse vond zaterdag plaats bij de hoeve van Geert Vanthuyne in Slypskapelle. Heel wat volk zakte af om de paardenkoers bij te wonen onder de stralende zon.

Al voor de twintigste keer vond bij Geert Vanthuyne de paardenkoers plaats. Dit jaar opnieuw met stralende zon en warme temperaturen. “Het is opnieuw een voltreffer, we kijken hierop tevreden terug”, vertelt Geert. De hele namiddag vonden er koersen plaats. “Wij komen vooral voor de sfeer en de gezelligheid”, klinkt het bij veel bezoekers. Anderen zijn er ook echt voor de paardenkoers. “Ik ben al mijn hele leven een grote paardenliefhebber. Alles gebeurt hier volgens de regels en de beestjes zien niet af, dat zien we graag”, vertelt Nathalie Callens.

Twee renners vielen tijdens de koers van hun paard, maar na het ingrijpen van de hulpdiensten werd alles terug in goede banen geleid. Een uitgebreid verslag leest u in de krant van vrijdag.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier