Zonnebeke werft extra personeel aan, oppositie misnoegd

Redactie KW

Het personeelsbestand van de gemeente Zonnebeke groeit verder aan, zo was te horen op de recentste gemeenteraadszitting.

Zo werd bij interne zaken een ICT-deskundige toegevoegd en door de oprichting van een woonwinkel met Langemark-Poelkapelle komt er een woonwinkelcoördinator, technisch medewerker en een administratief medewerker bij. Verder komt er nog een nieuw diensthoofd door het samenvoegen van de diensten milieu en ruimtelijke ordening.

De SP.A-oppositie stemde tegen. “In tegenstelling met andere gemeenten, die meestal uit financiële noodzaak een rem zetten op het personeel, blijkt dat in Zonnebeke niet nodig”, aldus Franky Bryon. “We stellen ons vragen over de houdbaarheid en de betaalbaarheid, wetende dat dit in de toekomst alsmaar duurder zal worden. De vorige gemeenteraad haalden we al aan dat de schuldgraad van de gemeente 94 procent bedroeg, zonder die bijkomende personeelskosten.”

Schepen van personeel Sabine Vanderhaeghen (Inspraak) beklemtoonde de noodzaak van de personeelsaanpassing en haalde aan dat Zonnebeke het op financieel vlak ten opzichte van vergelijkbare gemeente heel goed doet.

(NVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier