Zonnebeke : "Hard werken en veel plezier maken"

21/01/16 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

De Marulfeesten, Brothers in arms, Chiro Houthulst, cultuurraad Sint-Idesbald, Prime Productions, de Beselaarse Heksegazette... De initiatieven waaraan Filip Landuyt als vrijwilliger een steentje bijdraagt zijn niet op één hand te tellen. Het is dan ook geen verrassing dat de bezige bij door onze lezers werd verkozen tot Krak van Zonnebeke.

Toen Filip 15 jaar geleden in de Beselarestraat kwam wonen, duurde het niet lang voor hij zich begon te engageren in diverse verenigingen en initiatieven. "Als je geen zittend gat hebt, dan zoek je dingen om te doen. Hier in Zonnebeke begon het door mijn hobby: deelnemen aan zoektochten. Toen ik in café De Dreve cafébaas Johan hoorde vertellen over zijn project Brothers in arms, waarbij hij droomt van een memorial ter herdenking van broers die sneuvelden tijdens WO I, stelde ik voor om een zoektocht uit te stippelen om wat geld in het laatje te brengen. Op onze eerste zoektocht in 2014 hadden we meteen 272 deelnemers. Nu ben ik bezig met de voorbereidingen voor de derde zoektocht. Zelf beleef ik er plezier aan om hem samen te stellen. Als de mensen bovendien boffen over de zoektocht, kan mijn dag zeker niet m...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!