Zonnebeke gaat bevolkingsbevraging organiseren

Ook over de Nonnebossen zal de bevolking zich kunnen uitspreken. © GF
Redactie KW

De inwoners zullen hun mening kwijt kunnen over het ruimtelijk structuurplan, maar ook over mobiliteit en milieu.

Daarvoor werden de nodige financiële middelen voorzien. “We planden toch een bevraging door de hervorming va het ruimtelijk structuurplan, ” aldus schepen Michiel Descheemaeker (Inspraak). “We willen dit echter uitbreiden en ook de enquête doortrekken voor onder andere mobiliteit en milieu. Naast de bevraging plannen we ook nog inspraak- en infomomenten. Het is een middel om de inwoners inspraak te geven in het bestuur.”

De gemeente zal een studiebureau aanschrijven voor de opmaak van rooilijnen en onteigeningsplannen voor Nonnebossen Noord, Oost, West en Zuid. “De wegen zijn momenteel onvoldoende breed voor brandweerwagens en andere hulpdiensten”, aldus burgemeester Dirk Sioen (Inspraak). “Ook voor de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel moeten de wegen aangepast worden. Ook de provincie maakt een nieuw PRUP op dat wellicht klaar zal zijn in de eerste helft van 2017. We nemen de wegen over als alles in orde is.”

Raadslid Franky Bryon vroeg waarom Nonnebossen Bos en het Vijverbos niet werden opgenomen in het dossier. De burgemeester antwoordde eerder ontwijkend en zei te informeren als de tijd rijp is.

(NVZ)