Zonnebeke en Wervik verzetten zich opnieuw tegen windmolens

© ZB
Redactie KW

Beide gemeenten stappen naar de Raad van State en vechten de nieuwe milieuvergunning aan voor de komst van drie windmolens langs de A19 ter hoogte van de Beselarestraat.

Het departement Omgeving heeft na de eerdere vernietiging door de Raad van State toch opnieuw een milieuvergunning afgeleverd voor de drie windturbines in Geluwe. Er worden een aantal extra voorwaarden opgelegd, maar toch kunnen de stad Wervik en de gemeente Zonnebeke niet akkoord gaan met de komst van drie windturbines op die plaats. De inplanting van de turbines gaat in tegen het Ruimtelijk Structuurplan, dat bepaalt dat windturbines in die open ruimte niet passen. Daarenboven bestaat er heel weinig draagvlak voor deze windturbines gezien de vele bezwaren van de inwoners tijdens het openbaar onderzoek.

Geen geschikte plaatsen

Daarom trekken beide besturen opnieuw naar de Raad van State met het oog op een nieuwe vernietiging van deze recente milieuvergunning. In Zonnebeke is er protest vanwege het buurtcomité Fontwind1917 voor de komst van twee windturbines op de grond van Jonckvansteen tussen de Osselstraat en de Westrozebekestraat in Passendale. “In onze recente bevolkingsbevraging was zeventig procent van de inwoners tegen de inplanting van turbines als die het landschap verstoren. Op ons grondgebied zijn geen geschikte plaatsen”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Michiel Descheemaeker (N-VA) van Zonnebeke.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier