Zonnebeke dringt bij provincie aan op aanleg van bufferbekken

Redactie KW

De komst van een bufferbekken moet de wateroverlast in het Boudewijnpark een halt toeroepen.

De oppositie van SP.A wilde dinsdag tijdens de gemeenteraad weten hoe het zat met het Boudewijnpark na de waterellende. Die interpellatie kwam er na eerdere berichten dat het probleem in het Boudewijnpark kon opgelost worden door het wegnemen van een duiker en het plaatsen van grotere buizen.

“De duiker is tien procent van de oplossing, maar een bufferbekken is noodzakelijk en komt er zeker,” aldus burgemeester Dirk Sioen (Inspraak). “We hebben samengezeten met de provincie en dat bufferbekken moét er komen. Dan is het probleem definitief van de baan. De onteigeningsprocedure zou dit jaar moeten afgerond zijn. We halen die duiker zo spoedig mogelijk eruit, maar dringen vooral aan tot spoed bij de provincie.”

Langer fietspad

De raad keurde ook het aangepast aanvullend verkeersreglement in de Langemarkstraat goed. De vernieuwing van het fietspad wordt doorgetrokken tot de grens met Langemark. Vanaf het station tot de Maagdestraat komt er een parkeerstrook naast de stoep en daarnaast een fietssuggestiestrook. Verder komt er een fietsoversteek in de IJzerweg en aan de Cité komt een oplichtend bord dat de snelheid weergeeft.

(NVZ – Foto a-WSG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier