Zone rond stadhuis Waregem twee jaarbouwwerf

Schepen Kristof Chanterie, burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Bart Kindt voor de gesloopte trappen van de Schakelstraat naar de esplanade van Het Pand. (Foto DJW)
Redactie KW

De trappen van de Schakelstraat naar de esplanade van Het Pand werden gesloopt en binnenkort volgt ook het resterende gedeelte tot aan Cinéstar. De werken kaderen binnen het ZuidBoulevard-project.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V): “De trappen moesten verdwijnen zodat de nutsmaatschappijen hun werk kunnen doen. Zij brengen leidingen in, net aan de grens met het stadhuis en cultuurcentrum De Schakel. Later volgt de volledige sloop van de esplanade tot aan de bioscoop. In de plaats komt een zachte helling die begint van aan het administratief centrum van het OCMW”, klinkt het. “Een grote verandering voor Het Pand en de omgeving van het stadhuis en De Schakel.”

Fasen

Daarna volgen de verschillende fases elkaar snel op. Over enkele maanden verdwijnen de parkings aan De Schakel en het stadhuis en de Schakelstraat stopt vanaf de Zuiderlaan aan de ingang naar de terreinen van Waregem Gaver Tennis Club en het pad naar restaurant Boothuis. Intussen zijn ook de werken voor de uitbreiding van de stadswinkel en de herinrichting van de vroegere Blokkerwinkel gestart.

(DJW-foto DJW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 4 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier