“Zon Zee Zorgeloos in Oostende in verdomhoekje gestopt”

Buurtbewoonster Agnes Huwel en Vicky Vercoutter (assistente Zon Zee Zorgeloos) maken duidelijk dat de container van Zon Zee Zorgeloos slecht bereikbaar is. © Foto BVO
Redactie KW

Er groeit protest tegen de slechte inplanting van de infrastructuur voor Zon Zee Zorgeloos ten voordele van minder mobiele strandgebruikers. Dankzij Zon Zee Zorgeloos kunnen mensen met een beperking op meerdere plaatsen aan de kust toch op het strand.

“In Oostende staat Zon Zee Zorgeloos al enkele jaren in juli en augustus paraat op de parking aan de Diksmuidestraat”, zegt Agnes Huwel. “Van op de Zeedijk kon iedereen tot 2015 duidelijk zien waarvoor dit initiatief stond. Dit jaar is het veel minder. Vlak voor deze infrastructuur van Zon Zee Zorgeloos staat een grote tent van het evenement 3D World Magic and Fun Belgium.”

Volgens Zon Zee Zorgeloos schaadt dit in alle opzichten de werking en de toegankelijkheid tot het gebruik van dit mooi initiatief. “Het hoopje asfalt dat de toegankelijkheid zou moeten verbeteren is zeker niet voldoende. Na klachten over lawaai- en geurhinder werd de stroomgroep van 3D World Magic and Fun Belguim al verplaatst. Maar er blijven nog genoeg struikelblokken. Zon Zee Zorgeloos staat deze zomer echt in het verdomhoekje”, aldus nog Agnes Huwel.

Schepen van Gelijke Kansen Tom Germonpré reageert. “De inplanting is inderdaad niet optimaal. De tent is wat groter uitgevallen dan wat het leek op het plan. Na de zomer komt er een evaluatie. Mogelijk verplaatsen we de cabine van Zon Zee Zorgeloos op dezelfde parking iets meer richting Raversijde. Stad Oostende draagt toegankelijkheid hoog in het vaandel. Daarom blijven we opkomen voor de minder mobiele strandgangers”, aldus nog schepen Tom Germonpré. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier