Zon net op tijd van de partij voor de Batjes in Roeselare

Redactie KW

De weergoden zijn de Batjes in Roeselare niet volledig goedgezind. Zaterdag werd de massa snel verjaagd door enkele buien en zondag begon al even nat. Rond 13 uur werd het dan toch droog, waardoor de massa geleidelijk aan alsnog naar het stadscentrum in Roeselare afzakte.

De Batjes begonnen nochtans ideaal met een druk bijgewoond Vat van Rodenbach op vrijdagavond en ook zaterdag was het gezellig druk in de straten van Roeselare. Heel wat mensen profiteerden ervan om al een eerste koopje te doen of zich rustig te settelen op een terrasje. Even na vieren begon het dan te regenen waardoor het centrum al snel leegliep. Na 20 uur werd het dan toch droog, maar toen was het kalf al verdronken.

Voor de schlagerparade op de Grote Markt waren iets meer dan honderd schlagerfans van de partij. In het Noordhof was er wel volk, maar niet de grote massa zoals anders. Zondag begon dan weer erg regenachtig waardoor de dag helemaal in het water dreigde te vallen. Na 13 uur klaarde het op, waardoor het al snel aangenaam druk werd in de centrumstraten. Net op tijd om Batjeszondag nog een beetje te redden.

Er is de hele dag door animatie. Op de Grote Markt kun je onder andere genieten van optredens van Michael Lanzo en Frank Galan, op het Stationsplein staat Hotel M in het teken van de Batjes. Zo waagt burgemeester Luc Martens zich aan een duikinitiatie, Urbanus mag daar de kers op de taart zetten. Zomerse muziek krijg je in het Noordhof of op de vele terrassen in het stadscentrum;

De Batjes duren nog tot en met maandagavond, rond 23 uur is er een afsluitend vuurwerk aan het station.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier