Zomerzoektocht Davidsfonds lokt 17.000 deelnemers

© Frank Meurisse
Redactie KW

Marc Vergote uit Deerlijk ging in Izegem met de hoofdprijs van de Davidsfonds Zomerzoektocht aan de haal. De 30ste editie lokte 17.000 deelnemers. De prijsuitreiking vond plaats in het idyllische decor van het kasteel Wallemote. Het kasteel dook trouwens op in de zoektocht zelf.

De Zomerzoektocht van het Davidsfonds, in Roeselare, Izegem en de Leiestreek was aan de 30ste editie toe. Maar liefst 17.000 mensen namen er aan deel. 100 daarvan vielen in de prijzen. Marc Vergote uit Deerlijk mocht in Izegem de hoofdprijs komen afhalen: een waardebon voor een Davidsfonds Cultuurreis ter waarde van 1.000 euro. “Marc Vergote (69) uit Deerlijk is er na 12 deelnames in geslaagd om de eindwinnaar te worden”, zegt Filip Salmon van het Davidsfonds. “Hij vond alle antwoorden op de soms moeilijke 16 vragen van de Zomerzoektocht én kon ook nog het beste het antwoord op de schiftingsvraag inschatten. Die vroeg naar de exacte duur van een bezoek van de directeur van het Davidsfonds Tine Verhelst aan het schoen- en borstelmuseum Eperon d’Or, inclusief zelf een borstel ‘trekken’ en er daarna een frisse Rodenbach op drinken. Tine Verhelst deed er 2 uur 10 minuten en 27 seconden over – Marc Vergote zat er slechts 25 seconden naast.”

Naast de hoofdwinnaar werden ook nog de negen andere beste deelnemers in de bloemetjes gezet met onder meer gastronomische arrangementen van La Durée in Izegem en Restaurant Boury in Roeselare, verblijven in Hotel Vijfwegen in Roeselare en B&B Herenhuis in Izegem, en boekenpakketten van het Davidsfonds en boottochten van Yachtcharter Gent/Deinze. En daarnaast krijgen de nummers 11 tot en met 100 een waardebon van 30 euro van het Davidsfonds toegestuurd.

De Zomerzoektocht verkent elke keer een boeiend stukje Vlaanderen en laat deelnemers via een auto-, fiets- en wandelparcours kennismaken met een bepaalde streek. Volgend jaar vindt de zoektocht plaats in Lier en omstreken.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier