Zomerse Zondagen mikt opnieuw op jonge gezinnen

V.l.n.r.: Eric Pauwels (beheerscomité), Rik De Smet (beheerscomité), Lieven Dejaeghere (vz beheerscomité) en Connie Debrulle (oc Marke). © EDB
Redactie KW

De eerste Zomerse Zondag op 9 juni staat een hele dag in het kader van ‘Kortrijk Gordelt’.

Vorig jaar startte het beheerscomité met Zomerse Zondagen. “Het is de bedoeling om telkens iets te doen voor Markenaren die thuis blijven. We mikken voor een stuk op jonge gezinnen, gezien het mooie rustige kader waarin het oc zich bevindt”, vertelt Rik De Smet.

Het beheerscomité kocht spelmateriaal aan, dat zal kunnen gebruikt worden op de Zomerse Zondagen. “Bij mooi weer kunnen de mensen genieten op ons terras en ondertussen hun spelende kinderen in de gaten houden.” Op de Zomerse zondagen kan er geravot worden in het park met het speelgoed van het oc. Er worden voor de gelegenheid ook schommelballen van ‘Den Draad’ en een springkasteel gehuurd.

Ontbijten tijdens Kortrijk Gordelt

De eerste Zomerse Zondag wordt in samenwerking met Kortrijk Gordelt georganiseerd en vindt plaats op zondag 9 juli. “We proberen elkaar te steunen en vooral te versterken”, aldus Eric Pauwels.

“Voor de fietstocht ‘Kortrijk Gordelt’ is het oc van Marke dit jaar ook een officiële startplaats, naast de Groeningekouter in Kortrijk. We bieden een ontbijt aan tussen 7 en 10 uur, maar hiervoor moet je wel vooraf inschrijven. Het ontbijt kan ter plaatse, want in het oc wordt koffie en fruitsap voorzien. Het kan daarnaast ook meegenomen worden.”

Aperitiefconcert met kleinkunst, folk en schlagers

“Vanaf 11 uur is er een aperitiefconcert met kleinkunst, folk en af en toe een schlager van de Koordendraaiers uit Sint-Eloois-Winkel. Ook de middag wordt op de eerste zomerse zondag gevuld: er is keuze tussen een maaltijd met Mechelse koekoekfilet of côte-à-l’os met aangepaste sauzen, groentenbuffet en frietjes. Ook hiervoor moet je vooraf inschrijven. Op 9 juli worden er tijdens de ravotmomenten in het park ook workshops circus en zwaardvechten gegeven door Circus Remenos. Volwassenen kunnen zich wagen aan een spelletje kubb of cijferkubb. Voor de uitbating van de bar en het terras wordt er die dag samengewerkt met Wereldwerkgroep Marke. Op de volgende Zomerse Zondag van 13 augustus wordt er samengewerkt met Jeugdhuis ‘t Arsenaal, Marke 2010-2030 en met Feest in Kortrijk.”

“Tijdens de middagmaaltijd van de eerste Zomerse Zondag kan er genoten worden van Mechelse koekoek of cöte-à-l’os”

Naast het investeren in gezinnen met kinderen, wil het beheerscomité ook investeren in goede tentoonstellingsruimtes. “We willen mensen die een link hebben met Marke de kans geven om hun werken tentoon te stellen, in plaats van die enkel in een garage weg te bergen. Tot eind 2018 is de foyer al volzet voor tentoonstellingen, waar het beheerscomité de openingsreceptie verzorgt.”

Klankboxen

Op woensdag 21 juni begon in oc Marke het plaatsen van wall-washers met energiezuinige ledverlichting, die de muren op een oppervlakte gelijk uitlichten. Deze worden geplaatst in de foyer en in twee derde van de grote zaal. Het materiaal wordt aangekocht door het beheerscomité en de stadsdiensten zorgen voor de plaatsing. “We hebben een goede samenwerking”, luidt het. Binnenkort worden er ook verwijderbare klankboxen geplaatst. “Hiermee kunnen we tot vier verschillende klankzones creëren.”

Het beheerscomité in Marke zit niet stil. Begin juli komt de seizoensbrochure voor volgend seizoen. “We hebben voordrachtenreeksen met onder meer Wim Liebaert en Nic Balthazar, een klassieke muziekreeks, herfstkampen met sport en cultuur, een Generationsparty in een nieuw concept, een Spinrag-workshop tijdens de krokusvakantie en er wordt afgesloten met optredens ‘Chasse-Patate’ van studio Orka op een unieke locatie, in samenwerking met de Schouwburg, Antigone en Perplx”, aldus Lieven Dejaeghere, een trotse voorzitter.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier