Zomereik sluit vier jaar Leiewerken af in Wervik

Van links naar rechts Belinda Beauprez (schepen), Sanne Vantomme (schepen), Bert Verhaeghe (schepen), Youro Casier (burgemeester) en het hoofd van de Vlaamse Waterweg Agnes Teil. © MV
Redactie KW

Tijdens de wekelijkse markt op vrijdag werd op de vernieuwde Vrijdagmarkt in Wervik een zomereik geplant door Groenzorg Schrauwen. “Symbolisch een boom voor een nieuwe periode die voor Wervik aanbreekt”, aldus diensthoofd Agnes Peil van De Vlaamse Waterweg.

Iedereen was welkom voor een gratis glühwein, koffie of chocomelk. Een grote opkomst was er alvast niet, want het weer was zeer slecht. Het regende immers hard. De zomereik werd meteen gedoopt. Dat er op het groot plein maar één boom komt, heeft een duidelijke reden. “Eén boom kan veel meer tot zijn recht komen”, aldus burgemeester Youro Casier (SP.A). “Liever één grote boom dan verschillende bomen die niet tot hun recht komen. Eén boom heeft de ruimte om volledig te ontwortelen.”

Een zomereik leeft zeer lang en levert hardhout. De ruimte rond de boom moet nog worden ingezaaid. “De Vrijdagmarkt wordt een kwaliteitsvolle publieke ruimte, geschikt voor festiviteiten en culturele activiteiten”, aldus de burgemeester.

Langs de straatkant staan er vier mooie banken. Jammer genoeg doet de openbare verlichting het op de Vrijdagmarkt nog niet.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier