Zomercarnaval in Kortrijk maakt eerste namen bekend

Redactie KW

Dit jaar organiseert de vzw Zomercarnaval opnieuw een groot zomercarnaval in de Kortrijkse straten. De negende editie van dit zuiderse feest zal dit jaar op 15, 16 en 17 augustus plaatsvinden.

Op 15, 16 en 17 augustus zal het jaarlijkse zomercarnaval opnieuw voor ambiance zorgen in de straten van Kortrijk. Tussen de eerste namen die de vzw Zomercarnaval bekend gemaakt heeft zitten alvast enkele opmerkelijke artiesten.

Op zaterdag zullen de supersterren van Chico Trujillo ten dans spelen op het Fiesta Carnaval. In Zuid-Amerika staat Chico Trujillo bekand als een stadionband en als onderdeel van het reizende Amerikaanse Lollapalooza festival. Wereldwijd wordt de band geprezen als een formidabele live sensatie die je moet gezien hebben. Met deze negenkoppige Cumbia sensatie zet het zomercarnaval van Kortrijk zich voor eens en voor altijd op de kaart als één van de betere exotische zomerfestivals.

TLP

Verder zal één van de beste Belgische dj’s van het moment, TLP, het zomercarnaval afsluiten tijdens de traditionele mega-stadsfuif op zondagavond. Verder pakken de organisatoren van het zomercarnaval op zaterdagavond uit met een fantastische Britse headliner die de organisatie binnenkort bekend zal maken. Deze show is niet te missen voor jong en oud. Andere reggae, soul, motown en salsa-band en dj’s worden in de maand juli bekend gemaakt.

In het jaar waarin onze Rode Duivels naar Brazilië gaan belooft de exotische parade van het zomercarnaval op zondagnamiddag in het Rio aan de Leie ‘very Brazil’ en ‘mucho samba’ te zijn.

Kortrijkse verenigingen, sportclubs of straatcomités die in een stijlvolle, exotische ‘bloco’ mee willen opstappen tijdens de zondagse carnavalparade nemen best contact op met frankholvoet@skynet.be. De beste groep wordt door de organisatie in de bloemetjes gezet!

(BPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier