Zoektocht naar wapens Bende van Nijvel dwarsboomt... zoektocht Krant van West-Vlaanderen

28/07/17 om 21:00 - Bijgewerkt om 20:59

Toerisme De Panne zorgt nu gelukkig voor een oplossing.

Zoektocht naar wapens Bende van Nijvel dwarsboomt... zoektocht Krant van West-Vlaanderen

Speurders zijn in Adinkerke op zoek naar wapens van de Bende van Nijvel die mogelijk meer dan 30 jaar geleden in de Vijvers Markey gedumpt werden. De speurtocht kan nog tot eind volgende week of eventueel langer duren. Die vijvers - vroegere zandwinningsputten - zijn eigendom van de provincie West-Vlaanderen die ze in erfpacht geeft aan de gemeente De Panne. De idyllische plassen zijn intussen een trekpleister voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Krant van West-Vlaanderen stippelde ook een van zijn zomerzoektochten uit in De Panne en de fietszoektocht - verschenen in de krant van 7 juli - volgt dan ook het mooie pad langs de vijvers.

Doordat alles afgesloten is, konden deelnemers de voorbije dagen dit traject niet nemen, waardoor ook vraag 8 niet kon worden opgelost. Toerisme De Panne zorgt nu voor een oplossing. Er komt ter plaatse een bord waarop te zien is dat men op het eind van de Garzebekeveldstraat de Doornstraat niet links moet inslaan, maar rechts. Zo komt men op de Moeresteenweg waar men links moet afslaan tot men rechts de Woestijnstraat kan nemen. De oplossing van vraag 8 kan men ook op het bord vinden.

(NOM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!