Zoektocht naar nieuwe wijkburgemeester van Heistse Oosthoek

Redactie KW

Zondag 29 juni woedt er opnieuw verkiezingskoorts in Heist tijdens de kermis, want wijkburgemeester Kurt Bogaert stelt zijn sjerp vacant.

Twaalf maanden lang toonde Kurt Bogaert zich de geknipte wijkburgemeester van de Heistse Oosthoek. Met een verwoestende score van 410 stemmen degradeerde de 34-jarige metaalarbeider vorig jaar zijn concurrenten Lorie Pauwaert (255) en Rik Lonneville (41) tot wijkschepenen. Dit jaar strijden Rik Lonneville en Robin Vantorre om de titel van ‘baas’ van de Oosthoek. Café Derby in de Pannestraat wordt voor het tweede opeenvolgende jaar de plaats van afspraak voor de verkiezingen.

Landvoogd

Twaalf maanden geleden brachten liefst 706 Heistenaars hun stem uit. Een ruime opkomst, waarmee bewezen wordt dat de burgemeestersverkiezing duidelijk in de lift zit. Dit jaar wordt nog een stijging van het aantal kiezers verwacht. Want om de drie jaar kiest Heist ook zijn gouverneur! Voor de titel van Landvoogd leveren Ronny Savels alias Schietje en Lorie Pauwaert strijd.

Kermisprogramma

Maar Oosthoekkermis is méér dan de verkiezing van een nieuwe wijkburgemeester. De sfeermarkt, de rommelmarkt en de attracties in de Pannestraat en de Moefe zijn steevast een succes. Het verkiezingslokaal in café Derby is open van 10 tot 13 uur. De bekendmaking van de resultaten wordt om 14 uur verwacht. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier