“Zoals een vrouw schoenen koopt, zo koop ik borden”

Redactie KW

Wie houdt van eerlijke gerechten, pure producten en culinaire passie moet al van Willem Hiele gehoord hebben.

“Met mijn achtergrond ben ik bij verschillende gerenommeerde restaurants als patissier gestart. Ik denk aan Villa Maritza in Oostende bij Michiel Rabaey, Die Swaene in Brugge bij Peter Decoster en ‘T Mas in Antwerpen bij Vicki Geunes. Ik was er steeds erg gulzig naar ervaring. Weet je, ik heb een winnaarsmentaliteit. Wat ik doe, wil ik zo goed mogelijk doen en zo efficiënt mogelijk. Doordat ik soms vroeger klaar was met mijn werk mocht ik soms de anderen bij hun werk ondersteunen. Zo werd de kennis er mij letterlijk ingelepeld”, schetst hij zijn geleidelijke stappen van patissier naar chef.

“En op een zeker moment onderga je een ‘klik’. Je denkt plots in smaken en niet meer in gerechten. Je kan je losmaken van wat is opgelegd en je eigen ding doen. Dat voelde als een uitzonderlijke, kostbare vrijheid. Ik vind trouwens ook dat ieder gerecht een bord heeft. Ik kan naar een bord kijken en denken ‘dat zal ik daar in maken.’ Net zoals vrouwen shoe-alics kunnen zijn, heb ik dat met borden.”

(CTM – foto CTM)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier