Zo kan de heropgebouwde kerk van Westkapelle er gaan uitzien

Redactie KW

De gemeente Knokke-Heist heeft het architectenbureau Bressers uit Gent aangesteld als ontwerper voor de heropbouw van de uitgebrande Sint-Niklaaskerk in Westkapelle die op 26 maart 2013 volledig uitbrandde.

Tien architectenbureaus dienden hun kandidatuur in om de heropbouw in goede banen te leiden. Op basis van prijs, visie en timing stelde het gemeentebestuur van Knokke-Heist architectenbureau Bressers uit Gent aan voor een studieopdracht rond de heropbouw van het geklasseerde monument.

Zo kan de heropgebouwde kerk van Westkapelle er gaan uitzien

Het gemeentebestuur wil de kerk terug opbouwen met een dubbele functie: een sacraal ruimte en een polyvalent cultuurhuis. Een gemeentelijke werkgroep onder leiding van schepen van Patrimonium Piet De Groote zal nu samen met de architect, de Kerkfabriek en ambtenaren van Ruimte Vlaanderen en Onroerend Goed het basisconcept verder uitwerken tot een definitief ontwerp. Het is de bedoeling dat de werken in het najaar 2016 starten. De raming van de restauratie wordt geraamd op 3,5 tot 4 miljoen euro exclusief BTW, erelonen en heraanleg openbaar domein rond de kerk.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier