Zilverberg wordt even warmste berg van het land

Op de Zilverberg hebben ze niet veel nodig om de handen in elkaar te slaan voor het goede doel, we herkennen... (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Dit jaar geen kerstmarkt op de Zilverberg, maar dat wil niet zeggen dat ze daar stil blijven zitten. Op zondag 18 december organiseren ze ‘Silver for Life’, daarbij slaan 23 vrienden de handen in elkaar om samen centen te verzamelen voor Music for Life.

Het was wat moeilijk om een goede datum te vinden voor de kerstmarkt op de Zilverberg dit jaar, dus besloten ze om een jaartje over te slaan. Maar dat wil niet zeggen dat de inwoners van de wijk niet samen kunnen klinken in de eindejaarsperiode. Op zondag 18 december is er ‘Silver for Life’, een actie ten voordele van De Warmste Week, de goede doelen-actie van Studio Brussel. Pas een kleine drie weken geleden zaten de organisatoren voor het eerst samen, op initiatief van Trui Stragier en haar man Kurt. “We hebben een vriendengroep met tien koppels waarmee we geregeld samen op weekend gaan of op activiteit gaan. Daarbij werden we onlangs al voor de tweede keer geconfronteerd met iemand die kanker heeft. Daardoor speelden we al lang met het idee om iets te doen voor Kom op tegen Kanker. Om de organisatie te steunen, maar ook om onze vrienden een extra duwtje in de rug te geven”, zegt Trui Stragier.

Vriendengroep

“De Warmste Week van Studio Brussel, waarbij de radiozender oproept om zoveel mogelijk acties te organiseren voor het goede doel, leek ons de ideale kapstok om iets te doen. Bovendien is er geen kerstmarkt op de Zilverberg dit jaar, waardoor we tijd hebben voor iets anders. Onze vriendengroep is ontstaan uit de ouderraad van de Zilverbergschool. Onze kinderen hebben ondertussen de school verlaten, maar wij blijven elkaar zien. We zitten bovendien in tal van verenigingen, we steken graag de handen uit de mouwen. Op goed geluk heb ik een mailtje rondgestuurd en de zondag daarop zat mijn huis vol met mensen die wilden helpen. Uiteindelijk engageren 23 bewoners van de Zilverberg zich voor ‘Silver for Life’, de passende naam voor onze activiteit.”

Groene kerktoren

De Zilverlink, die gelukkig nog vrij was, vormt het epicentrum voor het evenement. “Je kunt er van 9 tot 17 uur terecht voor een pralinekaarting, kinderactiviteiten, verwenkoffie, Irish coffee, een wijn- en cavabar, wafels én een live jukebox”, horen we van Rik Decadt.

“Daarnaast hebben we nog een ‘specialleke’, ieder uur doen we een geleid bezoek aan de ‘groene kerktoren’ van de Zilverberg. De toren spreekt voor velen tot de verbeelding, maar het is nog nooit gebeurd dat je deze kon bezoeken.”

“Daar brengen we nu verandering in. Ieder uur zal een groep van tien personen de kans krijgen om, voor 5 euro, de toren te bezoeken. Boven in de toren, na 136 trappen, zit je op het hoogste punt van Roeselare en heb je met een beetje geluk een prachtig uitzicht op de hele omgeving.”

De respons op het evenement is alvast heel groot. “We krijgen heel veel positieve reacties, ook van de zelfstandigen in de buurt die maar al te graag iets doen voor ons. Aanvankelijk hadden we heel wat kosten voorzien, maar dankzij vele gulle giften zal dat goed meevallen, wat de opbrengst enkel maar groter kan maken. Er zijn heel wat mensen die de actie van Studio Brussel kennen, wie er niet meer vertrouwd is, kent sowieso Kom op tegen Kanker.”

Naar De Schorre

“We zijn ambitieus en hopen toch minstens 2.500 euro te kunnen inzamelen. Op donderdag 22 december gaan we dan met een groep richting De Schorre in Boom om ons geld af te geven en hopelijk kunnen we dan ook even onze actie voorstellen voor de micro en wie weet komen we in beeld. Die dag komt de groep Bazart spelen, dus er zal sowieso veel volk zijn”, klinkt het lachend.

“We willen er vooral een tof evenement van maken, waarbij bewoners van de Zilverberg, maar ook van daarbuiten, elkaar ontmoeten in een gezellige omgeving”, besluiten ze.

(Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier