Zigeurnerkamp van 160 campers strijkt neer langs N33 in Gistel

© DJ
Redactie KW

Een groep zigeurners heeft zich met zo’n 160 caravans en motorhomes tijdelijk gesetteld langs de N33 tussen de Snaaskerkebrug en de brug over de autosnelweg E40/A18 in Gistel.

“Rondtrekkende gelovigen”, noemen de zigeurners zichzelf. “We vieren op 26 juli om 20 uur in Gistel ons religieus feest. Iedereen is welkom”. De zigeurners, vermoedelijk met meer dan 500 mensen, kregen toestemming van de eigenaar van de site om er tijdelijk hun caravans op te stellen. Het stadsbestuur was niet op de hoogte. “Omdat het om een privaat terrein gaat. Als de eigenaar akkoord is, dan is er geen probleem voor deze bijeenkomst. Tenzij de veiligheid in gedrang komt, kunnen we er niets aan doen. Dat is momenteel ook niet aan de orde”, zegt de Gistelse burgemeester Bart Halewyck.

Niet provoceren

De stad Gistel houdt de situatie wel in de gaten en vroeg de lokale politie Kouter een oogje in het zeil te houden. “Om af en toe te patrouilleren, niet te provoceren. Deze mensen doen niets verkeerd. De campers staan er heel ordentelijk opgesteld trouwens. Ik denk dat er geen enkele camping aan de Belgische kust zo mooi georganiseerd is“. De zigeurners blijven normaal tot 2 augustus.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier