Ziekenhuis AZ Groeninge en Howest winnen Kwinta Excellence Award 2014

Redactie KW

De Kwinta Excellence Award is een bekroning van het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg voor het realiseren van kwaliteit via zorginnovatie en talent.


Tom Coolen, directeur ICT en Kwaliteit van het AZ Groeninge-ziekenhuis, wint de award omdat hij een veranderingsproject op de sporen zette, wat leidde tot grote vooruitgang op vlak van kwaliteit en patiëntveiligheid. Daardoor behaalde AZ Groeninge als eerste niet-academische ziekenhuis in de Benelux het prestigieuze kwaliteitslabel Joint Commission International.

“Toms vlotheid, zijn systeemdenken en vooral zijn passie om te verbeteren hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen”, zegt de jury van de Kwinta Excellence Award 2014.

Howest

In de categorie ‘onderwijs’ heeft de jury de hogescholen Odisee en Howest genomineerd: Sofie Boone werkte een intern kwaliteitszorgsysteem uit bij Howest, waarbij kwaliteit de zorg is van elke medewerker.

Met de Kwinta Excellence Award wil het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) organisaties belonen die werken aan kwaliteit via innovatie en talent. In 2013 viel LMS International en UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen) in de prijzen.