Zieke politie-inspecteur: "Door de adrenaline op deze benefietloop heb ik al meteen minder pijn"

29/11/16 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:25

Honderden mensen hebben maandag hun beste beentje voorgezet tijdens de benefiet ten voordele van Andy Van Coppernolle (27) uit Oostende. De politie-inspecteur kan door een zeldzame tumor aan zijn ruggenmerg al maanden niet meer werken. "De opkomst en steun zijn echt onvoorstelbaar", glundert Andy.

Zieke politie-inspecteur: "Door de adrenaline op deze benefietloop heb ik al meteen minder pijn"

Andy met zijn vriendin Elke Vanhalst. "Ik voel me precies een rockster", lacht hij. © MM

De 12-urenloop langs de Sint-Pietersplas in Brugge lokte maandag honderden lopers en toeschouwers om de zieke politie-inspecteur te steunen. Elke loper kon zich per kilometer laten sponsoren. Langs het parcours waren een mobiel frietkraam en een biertent voorzien. Naast dat alles stond een grote tent opgesteld om de aanwezigen warm en droog te houden. De opbrengst gaat integraal naar Andy. Aanvankelijk was het de bedoeling het volledige event in de plaatselijke kantine te organiseren, maar door de vele positieve reacties werd besloten het iets grootschaliger aan te pakken.

Adrenalinekick

"Dit is echt ongelofelijk", glundert Andy Van Coppernolle. Hij kwam maandagavond enkele uren naar Brugge afgezakt en genoot zichtbaar van de steun. "Eerlijk gezegd had ik zo'n grote opkomst niet verwacht. De steun die ik hier voel van iedereen doet heel veel deugd. Door de adrenaline had ik op slag minder pijn. Het is ook leuk om alle collega's nog eens terug te zien na al die tijd. Ik voel me precies een rockster met alle aandacht die ik krijg. Ik kan iedereen niet hard genoeg bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan."

Collega's Ruben De Jonghe en Jelle Vandenberghe organiseerden de benefiet en spreken van een groot succes. "Het is op dit moment moeilijk in te schatten hoeveel volk er juist aanwezig was. We zijn iedereen alvast heel dankbaar", zeggen ze.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!