Zeventiger uit Sint-Andries staat terecht voor dodelijke slag aan echtgenote

Redactie KW

Reginald D. (70) is voor de Brugse correctionele rechtbank verschenen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De man bracht eind 2013 zijn 75-jarige echtgenote om het leven in de Brugse deelgemeente Sint-Andries. Het OM vorderde een effectieve gevangenisstraf, eventueel deels onder voorwaarden.

Ruzie loopt uit de hand

Zaterdagochtend 30 november 2013 liep een ruzie binnen het echtpaar ernstig uit de hand. Jeannette Gereels verschanste zich in de badkamer en liet Reginald D. niet binnen. In de daaropvolgende schermutseling heeft D. zijn vrouw een slag gegeven. Het slachtoffer viel met haar hoofd tegen de deur en brak hierbij een halswervel. Door die halswervelbreuk kreeg ze bovendien nog een hartstilstand. Ze overleed een dag later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De zoon van het slachtoffer vroeg een morele schadevergoeding van 15.000 euro. “De klap is heel zwaar voor mijn cliënt, temeer omdat hij alleenstaande is en enig kind was”, pleitte zijn advocaat Jan Leysen. Meester Leysen maakte de rechters er verder op attent dat de beklaagde maar al te graag aan schuldverschuiving doet.

“Eén slag gegeven, één slag ontvangen”

Meester Thierry Goffart, de advocaat van Reginald D., pleitte inderdaad de wettige zelfverdediging. Jeannette Gereels zou volgens de beklaagde immers als eerste een klap uitgedeeld hebben. Volgens de verdediging was er daarom minstens sprake van uitlokking. Tot slot verwees meester Goffart naar het blanco strafblad van zijn cliënt.

Net als tijdens het onderzoek drukte Reginald D. op het proces geen spijt uit over zijn daden. “Ik had nog nooit zo’n goeie vriendin gehad, maar ik ben wel geschrokken toen ze zei dat ik buiten moest. Er zijn twee mensen die gestookt hebben om mijn geluk kapot te krijgen. Ik heb maar één slag gegeven en er ook één ontvangen.”

De rechter velt een vonnis op 10 juli.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier