Zeven zwangere vrouwen in Klaproosstraat in Roeselare

Foto SB © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Amper 27 huizen staan er in de Klaproosstraat, en in maar liefst zeven ervan wordt er in de komende maanden een kindje verwacht.

De Klaproosstraat is een zijstraat van de Korenbloemstraat, drie jaar geleden werden de eerste huizen er bewoond. Ondertussen staan er een 27-tal huizen. Al vanaf de eerste dag is de sfeer in de buurt opperbest. “Er wonen hier vooral veel koppels en jonge gezinnen”, begint Stéphane Bertrand die in nummer 22 woont. “Sinds 2010 houden we jaarlijks een straatbarbecue en in de winter houden we een winterdrink, er is nu ook een officieel wijkcomité bestaande uit een vijftal gezinnen.”

“Op de barbecue waren er al een drietal vrouwen zwanger, wat in een buurt zoals de onze niet abnormaal was. Op de nieuwjaarsdrink waren we plots met zes en onlangs dook er plots een zevende op, een unieke gebeurtenis”, vertelt Marlies Devos uit nummer 28. “Of de grond hier zo vruchtbaar is? Ik weet het niet, het is wellicht een leuk toeval. Onze postbode is een vrouw, dus van daar kan het niet komen, en een melkboer hebben we hier niet.”

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier