Zeven nieuwe deelnemers voor culinair festival A l’Ostendaise in Oostende

27 Oostendse chefs staan klaar om de smaakpapillen te verwennen. (Foto GLO)
Redactie KW

Op zaterdag 24 en 25 juni vindt de vijfde editie plaats van A l’Ostendaise. 27 Oostendse chefs gaan er aan de slag met al het beste uit onze Noordzee.

Het is al voor de vijfde keer dat het Zeeheldenplein wordt omgetoverd tot een culinair walhalla. 27 Oostendse chefs gaan er aan de slag met dagverse producten uit de Noordzee.

Dit jaar zijn er zeven nieuwe deelnemende restaurants: Belle de Jour, Brasserie Albert, Galerie BeauSite, Hotelschool Ensorinstituut Oostende, North Sea Chefs, Restaurant Marina en Savarin. Ook aan de aankleding werd er gesleuteld. Er werd geïnvesteerd in nieuw meubilair, zodat het aantal sta- en zitplaatsen verdubbeld tot bijna 1.300. De toegang tot het evenement is gratis. Nieuw dit jaar is dat je kan betalen met een betaalkaart (Playpass). Alle gerechtjes kosten zes euro.

Demonstraties

Net als vorig jaar kan je gedurende het hele weekend genieten van diverse demonstraties. Op zaterdagmiddag demonstreert David van Steenkiste hoe hij algen verwerkt in zijn gerechtjes. Jean Van der Stuyft toont samen met een van zijn leerlingen hoe hij een bouillabaisse van Noordzeevis maakt (Hotelschool Ensorinstituut Oostende) en later in de namiddag laat Michiel Rabaey samen met Maxim Willems zien hoe je een vis fileert van vin tot staart.

Zondagnamiddag kan je naar weer naar Michiel Rabaey (North Sea Chefs) voor een demonstratie van bouillon/soep/dashi en Jurgen Nobels met een indrukwekkende cocktaildemonstratie. Olivier Willems tovert een lekker dessert op tafel (Chocolaterie Willems) en Willem Hiele toont hoe een bisque cappuccino bereid wordt. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken, kan garnalen leren pellen en vis fileren. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier