Zeven koeien op stap naar het centrum van Heule

© CHE
Redactie KW

Zaterdagmorgen omstreeks 9:30 uur kreeg Boer Fabian Devriendt wonende in de Mellestraat 203 te Heule een telefoon vanuit de Guido Gezellelaan dat zijn koeien zijn uitgebroken.

Deze koeien zitten in een weide gelegen een vijftal kilometer van de boerderij. ‘Ik ben er deze morgen om negen uur nog geweest om te kijken of ze alles hadden en of alles in orde was”, zegt Boer Fabian. ” Ik reed direct naar Guido Gezellelaan maar kwam mijn zeven koeien tegen net voor de Heuleplaats. De koeien waren al een anderhalve kilometer onderweg.”

“Ik heb ondertussen een collega-boer Nic Cattebeke opgebeld om mij te assisteren bij het tegenhouden van mijn dieren,” gaat Fabian verder. Boeren Fabian en Nic konden de koeien tegenhouden doch deze keerden even terug om halt te houden in de tuin van de Apotheek Vanackere, Kortrijksestraat 20.

‘Tenslotte heb ik de koeien dan maar opgeladen in mijn beestenkar en meegenomen naar de boerderij”, besluit Fabian. Er is geen schade onderweg, wel in de tuin van de Apotheek Vanackere.

(CHE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier