Zeven jongeren ‘hacken’ Brugge op Markt

© svv
Redactie KW

Vandaag hebben zeven jongeren aan een lange tafel een brainstorm gehouden op de Markt van Brugge. Ze deden dit in het kader van ‘Hack The City’, een project van de Brugse Creatieve Vrijhaven Het Entrepot dat onderdeel is van de Triënnale Brugge 2015.

Voor ‘Hack The City’ denken de zeven jeugdige Bruggelingen 96 uur lang na over de toekomst van hun stad. Na twee dagen aan het URB EGG-café allerlei voorstellen doorgepraat te hebben, wisselden de jongeren ideeën uit op de Markt, iets wat bij veel toeristen en passanten verbazing opwekte. “Deze ochtend kwam Pieter Boussemaere toelichting geven over zijn onlangs verschenen boek ‘Eerst hulp bij klimaatverwarring'”, sprak Maarten Van den Bussche, één van de zeven deelnemers. “Samen met een nieuwe invulling van de publieke ruimte is klimaat één van de thema’s waar we hard op doorgewerkt hebben.”

Overhandiging

Morgen staan de zeven youngsters met een infobalie op de Burg. Iedereen die wil, kan er ideeën komen uitwisselen. ‘s Avonds overhandigen ze een dossier met hun uitgewerkte ideeën aan burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) en schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V).

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier