Zeven jaar effectief voor jarenlange verkrachting van stiefdochtertje

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 37-jarige Oostendenaar veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid.

S.J. vergreep zich jarenlang aan zijn minderjarige stiefdochter. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel gevorderd.

De verdachte zou het nu 13-jarige meisje sinds 2007 verschillende keren verkracht hebben. De feiten kwamen aan het licht tijdens een gesprek met haar leerlingenbegeleider. De Oostendenaar bekende het misbruik en zit ondertussen vier maanden in voorhechtenis.

Verslaafd aan alcohol en drugs

De beklaagde kampt met een alcohol- en drugsverslaving. De verdediging beseft dat hij daarvoor zal moeten behandeld worden. Daarom stelde meester Mieke Byttebier een straf met voorwaarden voor. Op de zitting betuigde S.J. zijn spijt voor zijn daden.

De rechter oordeelde dat de feiten te ernstig en te langdurig waren om een voorwaardelijke straf uit te spreken. De Oostendenaar werd daarom tot zeven jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld. Daarnaast is hij ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 6.500 euro betalen. Haar moeder kreeg een morele schadevergoeding van 2.600 euro toegewezen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier