Zestig jaar Vogelwijk in Stene gevierd met sportieve knipoog

Voetbal was zaterdag ook in de Vogelwijk de belangrijkste bijzaak ter wereld. © foto BVO
Redactie KW

Nog tot zaterdagnacht 14 juli vieren bewoners en bezoekers van de Vogelwijk de zestigste verjaardag van de bekende buurt langs de autoweg A10 in Oostende.

Al sinds zaterdagochtend zijn er tal van festiviteiten. Dankzij het mooie weer groeide de rommelmarkt uit tot een hoogvlieger. Daarnaast gaven lokale muziekverenigingen extra kleur aan het geheel. Dankzij de sociale woonmaatschappij Oostendse Haard was er de hele middag kinderanimatie, uitgewerkt door de vereniging Sierk. Het feestgevoel werd nog versterkt door de behaalde bronzen medaille van de Rode Duivels op het WK in Rusland. Alle bezoekers konden ter plaatse een leuke foto maken. Na de barbecue was het tijd voor een originele party tot lang na zonsondergang.

De sociale huisvestingsmaatschappij Oostendse Haard verwelkomde in 1958 de eerste bewoners in de Vogelwijk, waarvan alle straatnamen naar vogels verwijzen. De buurtwerking is er in handen van de vrijwilligers van Wijk in Bloei, en loopt in samenwerking met Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen.

(BVO – foto BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier